Intensiv Dynamisk Coaching

Hold op med at spilde din tid og dine kræfter.  Brug din energi, så den virker for dig.

Din følelsesmæssige energi er din rå livskraft. Alle dine følelser er dine. De er hverken negative eller positive. Hvordan du bruger dem og hvordan det virker kan være godt eller skidt for dig.

Så du skal hverken tænke positivt eller negativt. Der er ikke noget i vejen med at være vred eller ked af det. Det er dejligt at være glad, men ingen er det altid. Du skal være det, du er, og stå ved de følelser, du har. Når du kan mærke og erkende, hvad du egentlig føler, kan du også fuldt bevidst overveje, hvordan du vil bruge den energi, følelserne har rejst i dig. Så undgår du impulsive sidebensbemærkninger, uro og erstatningehandlinger. Ved hjælp af coachingen bliver det lettere efterånden.

 Følelserne er energi, og de bestyrer den livskraft, der er i din krop, når du er velnæret, veltrænet og udhvilet. Følelserne signalerer, hvordan det går for dig, dine mål og opgaver, dine kære, din virksomhed. Hvis du har god adgang til dine følelser og kan mærke dem, kan du let sætte ord på dem og vedstå dem. Så kan du bedre bruge din bevidsthed velovervejet og beslutte hvad du vil gøre. Mange af vores problemer opstår, fordi vi ikke kan mærke alle vores følelser, og energien ryger ind i ubevidste automatiske handlemønstre –overspringshandlinger og defensive rutiner.

Opstår der hindringer, eller trusler, bliver du irriteret eller vred, og så kommer der spontant en vredesreaktion. Adrenalinen sparkes ind i kroppen: "For meget mand! Der er en grænse her!" men hvad gør du? Opstår der en vanskelighed, der skal trænges igennem, så mobiliseres kraften.

Kommer der god mulighed forbi, uhmm, ja, så opstår der en glæde og tiltrækning. Det sørger endorfinerne for: "Der vil jeg hen, ham vil jeg gerne være sammen med, det lyder vildt spændende"

Når du kender dine følelser rigtig godt, og ikke er bange for dem, men ved hvad der er realistisk at være bange for, kan du fin-tune og modne dine udtryk og handlinger, og få langt større glæde og udbytte af din kraft og energi. Det er en kernen i Dynamisk Coaching.

Grundfølelserne har hver deres funktion for vores liv og overlevelse, hver deres kredsløb i nervesystemet - og det endokrine kirtelsystem. Relæstationerne sidder dybt i det limbiske system inde midt i hjernen og fordeler eller hæmmer impulser til handling ud i muskler og krop. Uden for vores almindelige bevidsthed. (heldigvis skal vi ikke holde styr på alt det). Følelsernes er udviklet i evolutionen for at skulle bruges: Vreden mobiliserer til at sætte grænser. til kamp og udholdenhed; glæden skaber lyst og sammenhold. Tab og sorg tilbagetrækker energi – og opløser bånd, for at give plads til nye. Frygten får dig til at dukke nakken, eller spontant og hurtigt springe væk fra den konkrete løve.

Nervøsitet og angst er hæmmerfølelser: Spontant – igen oftest udenfor bevidstheden:. Angst og uro dømmer følelserne ude af bevidstheden – og så laver vi en overspringshandling i stedet for. Uden at bestemme, at det er det vi gør: Vi skaber en defensiv rutine: Skifter emne, går væk, udsætter opgaven, spekulerer, tager en øl, får hovedpine. Og det er her, vi spilder rigtigt meget tid, energi og godt liv. Mindst 30% af arbejdstiden løber lige ud i kloakken. Legos Lean-eksperter fortæller mig, at Toyota - som er Lean-konceptets fader - har beregnet, at mindre end 10% af arbejdstiden tilfører kunden egentlig værdi!

Det er derfor fuldstændig afgørende for din trivsel og succes, at du lærer dine følelser at kende, at du kan bruge den energi de har rejst i dig til dine velvalgte formål, - så det virker for dig -

Det hjælpes vi ad med i Intensiv Dynamisk Coaching .